Rezultati tekmovanja za Naj špargljev krožnik Slovenske Istre 2011

Galerijo slik si lahko ogledate TUKAJ


Naziv restavracije: Villa Andor
Naziv jedi: RAVIOL Z NEŽNIM SRCEM
Opis: Testo raviola je narejen iz trdozrnatega žita, za nadev smo uporabili skuto, katero smo obogatili s šparglji. Samo srce raviola pa je rumenjak, ki ni kompletno zakrknil in poskrbi za omakico jedi. Pod raviol smo potresli še malenkost mandeljnov  za dodatno hrustljavost in na sam raviol še zrak iz šparug.
Priznanje: Srebrno odličje

Naziv restavracije: Istrska hiša kulinarike
Naziv jedi: ŠPARGLJI V CVETJU
Opis: Pripravili so vam klasično fritajo s šparglji v modelu in ji dodali pridih morja. Hrustljave cvetove bučk so napolnjene s škampi, ter odišavljene s timjanom. Fritajo so položili na kremo artičok, ter dekorirali s črnimi istrskimi tartufi. Uporabili so po njihovem mnenju najboljše sezonske surovine kar jih trenuto istra premore.
Priznanje: Srebrno odličje
Naziv restavracije: Restavracija Kamin - Belvedere
Naziv jedi: DOMAČI ŠPARGLJEVI REZANCI S PIDOČI IN ŠPARGLJEVIM ZRAKOM
Opis: Domače špargljeve rezance skuhamo v osoljeni špargljevi juhi. Česen, pidoče prepražimo ter zalijemo z belim vinom, pokuhamo in dodamo kuhane rezance. Dekorativno okrasimo s špargljevim zrakom.
Priznanje: izven kategorije
Naziv restavracije: Restavracija Pri Emilu
Naziv jedi: TESTENA KOŠARICA NADEVANA Z ISTRSKIMI ZAKLADI
Opis: Testeno košarico nadevamo z ombolo, kravjim sirom, špargljevo pesto in sveži črni tartufi, zelenjavna mauvrica in polentna vrtnica.
Priznanje: Bronasto odličje
Naziv restavracije: Igralni salon Karneval d.o.o., Restavracija Carnevale
Naziv jedi: ŠPARGLJEVA RULETA
Opis: Naši kuharski mojstri so se odločili ponuditi prav poseben krožnik na bazi ribe, imenovan Špargljeva ruleta. Pripravili bodo gratinirano orado s šparglji ter špargljev pire.
Priznanje: Bronasto odličje
Naziv restavracije: Restavracija Hotela Marina
Naziv jedi: SPOMLADANSKI ŠPARGLJEV GURMET
Opis: Nadevani jadranski kalamar s kvarnerskimi škampi in divjimi špargi z mrzlino prekajenega lososa na paradižnikovi kremi in svežo baziliko.
Priznanje: Srebrno odličje
Naziv restavracije: Gostilna s prenočišči Pod Slavnikom
Naziv jedi: DOMAČI RAVIOLI S ŠPARGLJI
Opis: Domači ravioli polnjeni z dvema vrstama sira in divjimi šparglji. Popražimo šparoge, jih začinimo, nato dodamo skuhane raviole z dodatkom parmezana in malo smetane
Priznanje: Bronasto odličje
Naziv restavracije: Istrska klet Pomjan
Naziv jedi: KAJ ČE BET DANES ZA "KOLACION" (MALICA-MARENDA)
Opis: Ko so začeli šparglji se je začelo tudi delo na njivah, ponavadi so si kmetje pomagali, ali pa so najeli dninarje, ženske so morale skrbeti za hrano in jo prinesti na njivo, hrano so nosile v plenjerih - zavito v cunji, tako, da je imel krožnik ali teča že svojo servieto, pri bolj revnih kmetijah so imeli s hrano probleme, zato so na veliko izkoriščali danosti narave in tako tudi divje špaglje in njihove sorodnike, kot so blušč, ruška, hmetlj itd. No naša kmetica se je vprašala: Kaj če bet danes za kolacion? Odločila se je za enomalo fritaje in eno kuhano jaje in to je sedaj pred vami, v malo bolj moderni obliki.
Priznanje: Zlato odličje
Naziv restavracije: Restavracija Skipper
Naziv jedi: NEPTUNOV TRIS ŠPARGLJI
Opis: Brancinnov Carpaccio z špargljevo  tampuro, Marinirani škampov repek s špargljevim mousse-om in rdeči poper, Sardelni file v refoškov šavorju s špargami in glaziranim žajblom
Priznanje: Srebrno odličje
Naziv restavracije: Domačija Ražman
Naziv jedi: ŠPARGLJEV CVET
Opis: Hladna predjed Špargljeva "zaseka" s pinjoli in panceto, dekorirana s kuhanimi jajci v obliki cveta
Priznanje: Priznanje za sodelovanje
Naziv restavracije: Okrepčevalnica Tripar Aleksander s.p.
Naziv jedi: TELEČJA ROLANA PEČENKA S POLENTO
Opis: Telečja rolana pečenka je polnjena s šparglji, panceto, pinjolami in začimbami. Polenta s šparglji.
Priznanje: Priznanje za sodelovanje
Naziv restavracije: Adria Turistično podjetje d.o.o.
Naziv jedi: OPATOVO VESELJE
Opis: Telečji medaljoni na bliniju s špargljevim pirejem
Priznanje: Bronasto odličje
Naziv restavracije: LifeClass Hotels & Spa
Naziv jedi: SLAVOSPEV SLOVENSKI ISTRI
Opis: Domači črni ravioli polnjeni z lignji in krompirjem, divji šparglji in njihov velouté, sotirani škampi in zrak Malvazije
Priznanje: Naj špargljev krožnik 2011 &  Najbolj všečni špargljev krožnik 2011

 

Follow Me on Pinterest