Doživetja istre

ODKRIJTE ZAKLADE ISTRE!
Prijazno vabljeni na lokalna doživetja kjer boste spoznali domačine, kulturo in kulinariko slovenske Istre! Za prijavo udeležbe in podrobnejše informacije o posameznih doživetjih se prosimo obrnite na posameznega izvajalca.

ROMANTIČNI ODDIH V VINOGRADU

“Dva dni samo za naju dva…..uživajte v odkrivanju narave v dolini reke Rižane, spoznajte tradicijo istrskih vin družine Bordon, ki ponosno predaja bogato znanje iz generacije v generacijo, poiščite svoj miren kotiček na zeleni travi med vinogradi.”

Preberite več

KUHARSKA DELAVNICA: DOMAČI NJOKI

“Spomini na otroštvo, spomini na brezskrbne dni prikličejo okusi naših non, ki so iz malo sestavin in z veliko vneme znale pripravljati zdrave in okusne jedi. Naučite se kuhati domače njoke none Ervine, Šavrinke, ki obuja tradicijo in ohranja istrsko identiteto.”

Preberite več

BRUNCH FOR BUNCH: Življenje na domačiji nove generacije

“Sprostitveni dnevi na domačiji Butul vključujejo predstavitev uporabe lokalnih in sezonskih sestavin pri vzpostavljanju kvalitetnega življenja v lokalnem okolju, ogled oljčnika in degustacijo olj, predstavitev čebelarjenja in ogled učnega panja,  prikaz lova na tartufe, odkrivanje konopljinega sveta ter uporabo le te v kulinariki, didaktični tri hodni jedilnik z razlago sestavin in trajnostnega pristopa h kulinariki ter predstavitev vin Butul wine Selection.”

Preberite več