Kontakt

Sledi nam

V osrčju slovenske Istre, na šavrinskem gričevju, v deželi Refoška, s čudovitim pogledom na koprski, tržaški zaliv in Alpe se nahaja počitniška hiša Ida. V pristnem kmečkem okolju obdano z vinogradi, oljkami, žižulami, figami se boste naužili svežega zraka in odpočili od vsakdanjega vrveža. V samem kraju oziroma neposredni okolici pa boste lahko počitnice preživeli tudi aktivno ter odkrivali številne sprehajalne in kolesarske poti. Obiskali boste okoliške vasi, ki ohranjajo staro istrsko arhitekturo in tri čudovita obalna mesta Koper, Izolo in Piran z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Tudi sam kraj Marezige ima zanimivo in burno zgodovino.

Kraj slovi tudi po vinu Refošk kateremu je namenjen praznik v mesecu maju. Lahko ga poskusite tudi na prvi vinski fontani v Sloveniji.

V mesecu juliju pa se odvija mednarodni jazz festival »Marezijazz«. Samo 50 m od nastanitve so vam na voljo trgovina z živili, restavracija, pošta, cerkev. Hiša Ida je »nastala« iz nekdanjega gospodarskega poslopja, kjer je družina spravljala kmetijske pridelke, kmetijsko orodje in stroje. Zgrajena je v istrskem stilu in se nahaja 8 kilometrov od mesta Koper.

Kontaktne informacije

Marezige 24a, 6273 Marezige, Slovenija

Socialna omrežja:

Register

You don't have permission to register